Online Users

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Card Magic


"Card Magic" είναι ο κλάδος της ταχυδακτυλουργικής τέχνης που σχετίζεται με την δημιουργία "μαγικών" εφφέ με την χρησιμοποίηση μιας τράπουλας.Πλέον είναι πολύ κοινό "εργαλείο" των μάγων παγκοσμίως, ειδικά σε παραστάσεις close-up, parlor, και street magic.


Μερικά από τα πιό διάσημα ονόματα σε αυτόν τον χώρο είναι οι : John Scarne, S. W. Erdnase, Darwin Ortiz, Allan Ackerman, Juan Tamariz, Daryl, Steve Forte κ.α.
Πριν γίνει διάσημος για τις ρουτίνες "αποδράσεών" του, ο Houdini αυτο-ονομαζόταν ο "Βασιλειάς των Χαρτιών".


Οι τράπουλες έγιναν πολύ δημοφιλείς στην κοινότητα των μάγων περίπου από τις αρχές του περασμένου αιώνα, καθώς αποτελούν εργαλεία που είναι σε γενικές γραμμές φτηνά, με σχετικά καλή αντοχή στον χρόνο και την χρήση, και πολύ εύκολο να βρεθούν.
Παρότι γενικά έχουν δημιουργηθεί εκατομύρια "κόλπα", τεχνικές και ρουτίνες με τα χαρτιά, κατά γενική ομολογία όλες αυτές οι οφθαλμαπάτες και μοντέρνες ρουτίνες/τεχνικές έχουν βασιστεί ουσιαστικά σε περίπου 100-150 βασικές αρχές της τράπουλας και τεχνικές.


Διάφοροι τομείς της ταχυδακτυλουργικής με τράπουλα είναι οι : Card Tricks, Card Manipulation, Gambling Techniques, X-C-M, Flourishing κ.ά.

Ο κλάδος αυτός της ταχυδακτυλουργικής πιθανότατα ξεκίνησε την ύπαρξή του από την στιγμή που τα τραπουλόχαρτα έγιναν ευρέως γνωστά, κάπου στα μισά του 14ου αιώνα.Όμως η ιστορία του εκείνης της περιόδου είναι ως επί το πλείστον μή καταγεγραμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.